Sunday, March 16, 2014

Kanvas lukisan berasaskan langit



Di review oleh Dirty


 As salam kepada semua pengguna2 internet yang disegani dari dalam negeri dan luar negara. Diharapkan semua dalam keadaan sihat meskipun sering di himpit dgn pelbagai acara jenayah manusia di akhir zaman yang bersifat zahir ataupun yang bersifat batin. Dan selesai sahaja ucapan tadi maka bermulalah entry pertama dari brader dirty untuk tahun 2014 . dah bleh tepuk tangan .

Review seni kali ni mengenai saudara Thomas Lamadieu , artist dari Perancis dgn lukisan beliau yang menggunakan langit sebagai canvas untuk dijadikan sebagai sebuah lukisan. Antara contoh2 lukisan nyer jom cek ki dot .




Mengikut dari kata2 mamat yang dilahirkan pada 27 May 1985 ni , yang juga diiktiraf sbg bakat muda pada tahun 2011 di AAF ( Affordable Art Fair ) di Brussels dan di nobat sbg Art Creative 2012 juga di Tranoi show 2013 masing2 di Perancis ini menyatakan ,

Beliau menjadikan langit sebagai medium asas dalam lukisan kerana matlamat beliau ialah adalah untuk menunjukkan persepsi yang berbeza melalui persekitaran harian dgn imaginasi yg terbuka untuk menjadikan sesuatu yang hidup itu lebih hidup walaupun sering dipandang mati seperti langit. ( ayat ni aku tambah2 nak bagi berbunga padahal dia cakap sikit jer )







Aku suka orang macam ni , berfikir di luar sempadan . Menjadikan seni sbg interpretasi dlm menyumbang kepada perkataan peace , life , love , tanpa perlu pergi konsert makan dadah pastu popular sbb mati kat konsert sbb makan dadah . kan ?


sekian dari peng'entry' yang baru baik demam .

2 comments:

  1. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete